John Erik Eriksen

Minneord over John Erik Eriksen

Det var med stor sorg vi mottok melding om at tidligere ordfører og partikamerat John Erik Eriksen var død etter en kort sykdomsperiode.

Vår dypeste medfølelse går til Berit og familien. Vi vil samtidig også takke dem for at John Erik fikk bruke så mye av tiden sin på Arbeiderpartiet.

John Erik har gitt mye av livet sitt til politikken, og han har vært medlem i Arbeiderparti i et halvt århundre. Han har deltatt aktivt både nasjonalt, på fylket og lokalt i Halden. Lista over verv er lang, og i partiet har han hatt flere sentrale roller gjennom årenes løp.

Han var varaordfører og ordfører fra 1976 til 1989. Som ordfører var John Erik godt synlig i lokalmiljøet, og med et stort nettverk frontet han Haldensaker både på fylket og nasjonalt.

I perioden november 1990 til september 1992 var han personlig og politisk rådgiver for næringsminister Ole Knapp. Helt til det siste var John Erik engasjert i partiet. Som vararepresentant til kommunestyre i forrige periode 2019-2023 deltok han med sin lange og brede erfaring på de fleste av gruppemøtene våre, og han steppet flere ganger inn som vara i kommunestyremøtene. Han stod også på lista til årets kommunevalg og deltok i valgkampen for bare noen måneder siden. Overraskelsen var derfor stor da John Erik ga oss beskjed at han dessverre ikke kunne stille til de vervene vi hadde forspurt han om, grunnet helsa.

Vi har stor respekt og er takknemlig for den innsatsen John Erik har lagt ned for partiet. At han i tillegg til innsatsen for partiet hadde et brennende hjerte for idretten og næringslivet var ikke vanskelig å se. Han argumenterte godt i partipolitiske diskusjoner rundt det hjerte brant for. Han fulgte tett med på politikken i Halden, og tok ofte kontakt for innspill eller råd.

For de av oss som var så heldige å bli kjent med John Erik, var han morsom, inkluderende, lojal og en som alltid stilte opp. Han var full av gode historier, og delte både kunnskap og opplevelser fra et langt politisk virke. Hjertet hans var stort for mennesker rundt seg, og han var opptatt av menneskeverd og solidaritet.

Vi lyser fred over John Erik sitt minne.

Skrevet av Wenche Olsen (partileder) og Linn Laupsa (gruppeleder og varaordfører) på vegne av partiet.

John Eriks
John Erik Eriksen
John Erik
John Erik
John Erik