Roger holder appell på markeringen Stans Massakren i Gaza

Stans Gaza-krigen, bring FN inn

Lørdag 18/11-2023, var det markering - Stans Massakren i Gaza. Roger Schjerva holdt appell, den kan du lese her.

Stans Gaza-krigen, bring FN inn.

Hvor mange flere barn må dø? Hvor mange flere boliger må bombes? Hvor mange flere må nektes helsehjelp? Hvor mange skoler skal knuses? Hvor mange flere må lete etter mat og varme for å overleve til neste dag? Hvor lenge må foreldre trøste sine barn hver kveld om at de vil våkne i morgen til en bedre dag?  

Det er spørsmålene vi må stille. Det er stemmen vi må reise mot Israels sin krigsmaskin. For dette blodbadet kan ikke fortsette. 

Norges stemme er svak i den store verden. Men derfor er det så utrolig viktig at den stemmen er tydelig. Den norske regjeringen må være tydelig. Jeg er stolt og glad for at Arbeiderpartiets statsminister og utenriksminister har talt klart og tydelig: Israel sin krig mot sivile er uakseptabel. Vi krever en humanitær våpenhvile nå! Dette har vår regjering stemt for i FN, ikke bare mot USA, men også mot de høyreorienterte regjeringene i våre øvrige nordiske land. Det krever diplomatisk mot. Og for det fortjener vår regjering en takk fra oss som er her i dag!

Jeg besøkte palestinernes første folkevalgte president Yassir Arafat for snart 20 år siden. Israelske myndigheter ydmyket han. Ved hjelp av bulldosere hadde de knust presidentpalasset hans og redusert det til et bombekrater vi måtte passere før vi kom til presidentens sammenpressede kontor. Jeg glemmer aldri hans verdige vesen som talte om fred med rettferdighet. Jeg glemmer aldri de unge soldatene som voktet han - og som jeg senere på kvelden drakk vodka med - som drømte om å utdanne seg istedenfor å måtte bære gevær.

Med vår regjering er støtten økt til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA). Norge fortsetter også vår støtte til palestinske selvstyremyndigheten, og vi oppfordrer andre land - når de nå tviler -  til å øke og fortsette deres pengestøtte.

Vi må å anerkjenne Palestina som en egen stat. Det har Arbeiderpartiet jobbet for i tiår. Målet om en tostatsløsning, og etableringen av en palestinsk stat, har ligget til grunn i vårt internasjonale engasjement for Midtøsten lenge. 

For å komme dit må vi bygge de palestinske institusjonene nedenfra og opp. Vi vil få verden med på å anerkjenne en realitet når vi har fått en palestinsk stat vi kan anerkjenne!

Det er så viktig at dere sier fra ved å møte her. Det er så viktig at Norge er tydelig. Det er så viktig at fred og FNs delingsplan erstatter krig og terror. Det er så viktig at vi finner løsninger for alle folkene i Midt-Østen. Så takk til dere som er her - og takk for meg.

markering
markering
markering
markering
markering